SECAP előnyök

Miért érdemes most foglalkozni a SECAP elkészítésével?

A 2020 tavaszán lesújtó világméretű járvány sokkolta világot, az önkormányzatoknál számos elvonás bevételkiesés jelentkezik. Tudjuk, hogy megszorítások vannak és lesznek. Fontos mindezek ellenére meglátni, hogy a fennmaradás és a fejlődés egyik kulcsa a nézőpont és hozzállás kényszerű és jelentős változtatása. A fejlődés lehetősége most egyértelműen, a jelenlegi helyzetben méginkább az energiahatékonysági fejlesztések irányában lesz, aki ez irányban törekszik, előnyre tud szert tenni.

Szem előtt kell tartani, hogy egy krízis az aktuális hatásain túl mindig lehetőséget is jelent, hogy ügyeket máshogy csináljunk, jobban csináljunk! Aki ezt tudja, és ki tudja ezt használni és nem elkapkodott, okos bölcs döntéseket hoz, annak erre lehetősége lesz, sokkal gyorsabban tud reagálni akkor, amikor a válság véget ér... Nagyon fontos, hogy azt az irányt, amit meghatároztunk - jelesül a magyar gazdaságot egy high-tech és zöld gazdaságnak szeretnénk látni -, ezt nem kívánjuk megváltoztatni a válság ideje alatt sem. Sőt, én azt hiszem, hogy egy sor olyan forma jön itt létre, amivel ezeket nemhogy lassítani, hanem gyorsítani fogjuk.

Palkovics László - innovációs és technológiai miniszter, 2020. árpilis 7.

Amelyik önkormányzatnak nincs SECAP-ja, az nem fér majd hozzá a hazai teljes uniós keret 40%-át kitevő zöld támogatásokhoz a 2021-27 időszakban.

Innovációs és Technológiai Minisztérium - 2019

Ésszerű érvek a SECAP elkészítéséhez

1
Kézzelfogható helyzetképet ad a település jelenlegi energetikai és klímakockázati helyzetéről
2
Meghatározza a legfőbb beavatkozási pontokat
3
Csatlakozással jár a világ egyik legrangosabb településfejlesztési szervezetéhez a Polgármesterek Szövetségéhez (Ez azzal is jár, hogy a település vállalást tesz, hogy 2030-ig 40%-al csökkenti a CO2 kibocsátását). Korábban csatlakozott településeinkkel számos jó gyakorlatot ismerünk meg a Szövetségnek köszönhetően, kitűnő segítség partnerkeresésben, mely alapja lehet közös, közvetlen brüszeli pályázatoknak is (Ennek kapcsán a közeljövőben partnereinkkel január végén Párizsban vettünk részt konferencián a Polgármesterek Szövetsége delegációjával, februárban Brüsszelben és Bécsben)
4
Rangsorba állítja a településen a legfontosabb és leghatásosabb beruházási lehetőségeket
5
TOP pályázatoknál már most is előny (többletpontot ér), rövidesen minden energiahatékonyságot, klímavédelmet érintő önkormányzati pályázatnál alapfeltétel lesz
6
Elkészítését azért nem érdemes halogatni, mert már a várhatóan bőséges 2020-as év beruházási a kapcsán is hasznos segítséget nyújt
Hívjon bennünket!
Központi iroda - Budapest
(+36) 1-700-4410

Nyugat-Dunántúli iroda - Zalacsány
(+36) 20-9252-723


info@secap2030.eu
5_1.jpg
© 2020. NLC Tanácsadói Csoport Kft.